Filé se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Filé se žampiony
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 10901 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
20 g | Cibule |
300 g | Filé z aljašské tresky |
1 špetka | Kmín celý |
20 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
100 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 194,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Máslo čerstvé, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Filé se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Porce filé mírně osolíme, poprášíme paprikou a posypeme kmínem. Upečeme je na másle doměkka. |
2 | Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a udusíme na másle. |
3 | Připravenými houbami ozdobíme porce filé a povrch posypeme nasekanou petrželkou. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami. |