Jednoduchý recept

Játrová polévka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 10981

Ingredience

1 ks Cibule
250 g Játra vepřová
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 l Voda pitná
3 ks Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 283 kcal
Kilojoule 1 184kJ
7% Sacharidy 27 g
16% Tuky 12 g
6% Sodík 124 mg
30% Bílkoviny 17 g

Játrová polévka postup přípravy receptu:

1

Na másle (1 lžíce) podusíme jemně nakrájenou cibuli až zesklovatí. Přidáme očištěná, na plátky nakrájená játra a stejně nakrájené žemle. Osmažíme a mírně podlité dusíme doměkka.

2

Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou (nebo vývarem) a povaříme.

3

Játra a jíšku smícháme, doplníme vodou na potřebné množství polévky a povaříme asi 15 minut. Polévku rozmixujeme a osolíme.

Poznámka

Jako vložku do polévky můžeme použít smažené nočky z odpalovaného těsta.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept