Zapékané houby - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékané houby
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11078 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
50 g | Cibule |
800 g | Houby čerstvé |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
20 g | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
50 g | Sýr Eidam cihla 40% |
3 kávová lžička | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 51,3mg |
Draslík | 960,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 69,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékané houby postup přípravy receptu:
1 | Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Jemně nakrájenou cibuli krátce podusíme na části másla, přidáme 3 lžičky vody, připravené houby a vše dusíme. |
2 | Když se voda téměř odpaří, osolíme, opepříme, zamícháme a urovnáme do máslem vymazaného pekáčku. Vše zalijeme smetanou, posypeme nastrouhaným sýrem smíchaným s osmaženou strouhankou a pokapeme rozpuštěným máslem. Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovým salátem. Použijeme hnědé hřiby.