Lišky na másle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lišky na másle
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 55 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11085 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Lišky čerstvé |
100 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 30,0mg |
Draslík | 155,0mg |
Vláknina | 165,8mg |
Vitamín A | 506,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Šalotka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lišky čerstvé, Máslo čerstvé, Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lišky na másle postup přípravy receptu:
1 | Lišky omyjeme v octové vodě (1 lžíce na 1l vody) a smažíme je na másle 10 minut. |
2 | Potom přidáme nakrájenou šalotku, česnek, petrželku, ocet, sůl a pepř a v pevně uzavřené nádobě dusíme asi 45 minut. |
Poznámka
Podáváme jako přílohu k telecí pečeni.