Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11101

Ingredience

3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
60 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná
300 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 199 kcal
Kilojoule 833kJ
1% Sacharidy 4 g
23% Tuky 17 g
6% Sodík 125 mg
15% Bílkoviny 8 g

Houbové suflé postup přípravy receptu:

1

Očištěné, nakrájené žampiony podusíme na másle, zaprášíme moukou, osmahneme a podlijeme vodou. Přidáme sůl, špetku muškátu a umícháme dohladka. Potom přilijeme smetanu s rozkvedlanými žloutky a nakonec přidáme sníh ušlehaný z bílků.

2

Směs dáme do vymazané zapékací mísy a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut.

3

Podáváme s hlávkovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept