Recept

Grilovaný úhoř Villeneuve

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 11138
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
2 ks Hřebíček
1 polévková lžíce Olej rostlinný
8 ks Petržel - nať
6 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
0,3 l Voda pitná
0,3 l Víno bílé
1 kg Úhoř říční

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 651kJ
2% Sacharidy 8 g
37% Tuky 28 g
6% Sodík 126 mg
33% Bílkoviny 19 g

Grilovaný úhoř Villeneuve postup přípravy receptu:

1

Staženého úhoře nakrájíme příčně na kousky velké asi 7 cm a osolíme.

2

Rybu dáme na pánev, přelijeme vínem a 0.3 l vody, přidáme nasekanou cibuli, hřebíčky, 2 snítky petržele a řapík celeru. Přivedeme k varu, přikryjeme pokličkou a vaříme na mírném ohni asi 25 minut.

3

Uvařeného úhoře vyjmeme a omáčku scedíme. Ušleháme vejce s 1 lžící oleje a kousky úhoře do něj namáčíme. Potom porce obalíme ve strouhance a grilujeme. Zdobíme snítkami petrželky.

4

Podáváme s vařenými bramborami politými omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept