Platýz s pomerančovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Platýz s pomerančovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11141 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 g | Platýz - filety |
1 ks | Pomeranče |
2 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
1 špetka | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 84,0mg |
Draslík | 571,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 32,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Platýz - filety, Pomeranče, Pomerančová šťáva, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Platýz s pomerančovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Nastrouhanou cibuli necháme zesklovatět na 3 lžících másla. Přidáme citronovou a pomerančovou šťávu, trochu vody a osolené a opepřené filety nakrájené na plátky. Přikryjeme a mírně vaříme asi 12 minut. Rybu vyjmeme a necháme na teplém místě. |
2 | Vývar svaříme na 0.1 l objemu a vmícháme do něj mouku smíchanou s 1 lžící másla. Vaříme za stálého míchání do zhoustnutí. |
3 | Hotovou omáčku nalijeme na porce platýze. Zdobíme dílky pomeranče. |