Játrový kabáb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Játrový kabáb
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11282 |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Citrony |
1 kg | Játra vepřová |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
27% Kalorie 529 kcal
Kilojoule 2 215kJ
3% Sacharidy 12 g
40% Tuky 30 g
21% Sodík 415 mg
96% Bílkoviny 54 g
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 782,5mg |
Draslík | 759,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 101,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 86,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Citrony, Játra vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Játrový kabáb postup přípravy receptu:
1 | Očištěná játra nakrájíme na kousky a marinujeme je ve směsi citronové šťávy a chilli koření asi 2 hodiny. |
2 | Játra napícháme na jehly a grilujeme za stálého potírání rozpuštěným máslem. Nakonec je osolíme. |
3 | Podáváme s chlebem. |