Broskvové čatní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Broskvové čatní
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11399 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
400 g | Broskve |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
200 g | Cukr moučkový |
100 g | Hrozinky |
250 ml | Ocet kvasný lihový |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 81g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 408,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,6mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Chilli koření mleté, Cukr moučkový, Hrozinky, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Broskvové čatní postup přípravy receptu:
1 | Omyté broskve oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na čtvrtky. |
2 | Cukr svaříme v octě, přidáme nakrájené broskve, hrozinky, chilli, zázvor a cukr a necháme octovou směs zvolna bublat. |
3 | Když směs zhoustne na pastu, necháme ji vychladnout a plníme jí sklenice. |
Poznámka
Použijeme málo zralé broskve.