Bednářská matelota - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bednářská matelota
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11444 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
12 ks | Cibulka jarní |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
250 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
900 g | Telecí hruď |
1 dl | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 168,8mg |
Draslík | 825,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Sůl, Telecí hruď, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bednářská matelota postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kousky, vhodíme je na několik minut do vařící vody a potom je přelijeme studenou vodou. |
2 | Z másla a mouky připravíme světlou jíšku a zalijeme ji vínem. Přidáme maso, cibulky, mrkev nakrájenou na kostičky, svazek bylinek, sůl a pepř. |
3 | Vše necháme na mírném ohni probublávat asi 90 minut. |