Zajíc po nicesku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 160 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zajíc po nicesku
Celkový čas: | 160 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11452 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
10 ks | Cibulka jarní |
250 g | Klobása vepřová |
0,3 dl | Martell cognac |
1 dl | Olej olivový extra panenský |
100 g | Olivy nakládané |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
7 dl | Víno červené |
1000 g | Zaječí maso |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 165,8mg |
Draslík | 997,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 406,1mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Klobása vepřová, Olivy nakládané, Sůl, Víno červené, Zaječí maso mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Martell cognac, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zajíc po nicesku postup přípravy receptu:
1 | Očištěného, vykuchaného a omytého zajíce nakrájíme na kousky. |
2 | V hrnci na oleji maso opečeme, polijeme koňakem a flambujeme. |
3 | Přilijeme víno, přidáme svazek bylinek, sůl a pepř. Dusíme pod pokličkou na mírném ohni asi 1 hodinu. |
4 | Ve vařící vodě spaříme cibulky a přidáme je do hrnce se zajícem spolu s nakrájenými klobásami a olivami. Dochutíme solí a pepřem a dusíme ještě další hodinu. |
5 | Kousky zajíce a klobásky narovnáme na nahřátou mísu, omáčku necháme ještě vyvařit a nakonec ji nalijeme na maso. |