Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11458

Ingredience

1 kg Brambory
1 ks Bylinky čerstvé - svazek
40 g Cibule
750 ml Mléko plnotučné
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pórek
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 276 kcal
Kilojoule 1 154kJ
11% Sacharidy 39 g
14% Tuky 10 g
8% Sodík 169 mg
18% Bílkoviny 10 g

Normandské brambory postup přípravy receptu:

1

Oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka.

2

V kastrole na 40g másla podusíme (asi 10 minut) nasekanou bílou část pórku a rozsekanou cibuli. Přidáme mouku, osmahneme a zalijeme horkým mlékem. Znovu přivedeme do varu, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu. Vložíme připravené brambory, necháme zvolna vařit.

3

Když jsou brambory měkké, vložíme je do zapékací mísy a necháme ještě zapéci v troubě.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept