Recept

Čekanka zapečená se sýrem a vejci

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11528

Ingredience

1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
2 dl Smetana 12% (konzumní)
1 polévková lžíce Strouhanka
50 g Sýr Eidam cihla 40%
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
700 g Čekanka

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 299 kcal
Kilojoule 1 252kJ
3% Sacharidy 11 g
32% Tuky 24 g
9% Sodík 177 mg
22% Bílkoviny 12 g

Čekanka zapečená se sýrem a vejci postup přípravy receptu:

1

Očištěné čekankové puky krátce povaříme v osolené vodě, ocedíme a nakrájíme na proužky.

2

Zapékací mísu vymažeme máslem, vložíme do ní připravenou čekanku, zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci, moukou a solí. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě.

3

Před dopékáním posypeme pokrm nastrouhaným sýrem smíchaným se strouhankou a poklademe vločkami másla.

4

Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept