Recept

Fazolky s hořčičnou majonézou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 11544

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 špetka Cukr krupice
600 g Fazolové lusky zelené
1 kávová lžička Hořčice plnotučná
100 g Majonéza
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Rajčata
0,5 kávová lžička Sůl
250 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 229 kcal
Kilojoule 957kJ
3% Sacharidy 12 g
27% Tuky 20 g
12% Sodík 231 mg
5% Bílkoviny 3 g

Fazolky s hořčičnou majonézou postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté fazolky vložíme do malého množství osolené vody a pod pokličkou je dusíme téměř do měkka. Ocedíme je a necháme okapat.

2

Ještě teplé fazolky opepříme, pokapeme citronovou šťávou rozmíchanou s cukrem a necháme proležet.

3

Před podáváním upravíme fazolky na talířky, přelijeme je majonézou smíchanou s hořčicí, špetkou cukru a citronovou šťávou. Zdobíme dílky rajčete.

Poznámka

Servírujeme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept