Hlávkový salát s bylinkovou zálivkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s bylinkovou zálivkou
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11555 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
4% Kalorie 83 kcal
Kilojoule 345kJ
1% Sacharidy 4 g
9% Tuky 7 g
3% Sodík 59 mg
3% Bílkoviny 2 g
Uhlovodany | 1g |
---|---|
Cholesterol | 3,6mg |
Draslík | 35,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Petržel - nať, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s bylinkovou zálivkou postup přípravy receptu:
1 | Listy hlávkového salátu dobře omyjeme a osušíme. |
2 | Smícháme je se zálivkou z octa, soli, oleje, nasekané pažitky, petrželky a cibule. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Servírujeme studené.