Telecí plec na rajčatech - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí plec na rajčatech
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 11732 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
6 ks | Cibulka jarní |
40 g | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
400 g | Rajčata |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Telecí plec |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 113,1mg |
Draslík | 741,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,7mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Olej stolní, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Telecí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí plec na rajčatech postup přípravy receptu:
1 | Omytou plec potřeme česnekem utřeným se solí, opepříme a po všech stranách opečeme na oleji. |
2 | Přidáme nakrájená rajčata, cibulky, rozmarýn, petrželku a sůl. Vše dusíme na mírném ohni doměkka. Během dušení maso podléváme trochou vody. |
3 | Měkké maso i cibulky vyjmeme a šťávu prolisujeme a podle chuti přisolíme. |