Štěrbák pečený s citronovou šťávou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štěrbák pečený s citronovou šťávou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 11775 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
20 g | Máslo čerstvé |
4 ks | Štěrbák zahradní |
0,5 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 34,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Štěrbák zahradní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štěrbák pečený s citronovou šťávou postup přípravy receptu:
1 | Omytý štěrbák vložíme do máslem vymazané zapékací mísy. Osolíme jej, posypeme špetkou cukru a okyselíme citronovou šťávou. |
2 | Salát v míse pokryjeme alobalem, který jsme potřeli máslem, a upečeme doměkka. Při pečení jej občas pokropíme trochou vody. |