Vejce s rajčatovým protlakem a sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vejce s rajčatovým protlakem a sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11792 |
Ingredience
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
8 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
5 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 30% |
8 ks | Vejce slepičí |
1,2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 904,8mg |
---|---|
Cholesterol | 525,9mg |
Draslík | 155,5mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 42,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový, Smetana 12% (konzumní), Sýr Eidam cihla 30% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vejce s rajčatovým protlakem a sýrem postup přípravy receptu:
1 | Tekuté máslo rozmícháme ve smetaně, přidáme na jemno nastrouhaný sýr, protlak a polovinu osolené směsi nalijeme do mělkého, lžící másla vymaštěného pekáče. |
2 | Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme na kolečka kráječem, položíme je na omáčku a přelijeme zbytkem směsi. |
3 | V troubě zapékáme zhruba 25 minut. |
Poznámka
Podáváme s chlebem nebo topinkami.