Recept

Vejce s rajčatovým protlakem a sýrem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 11792

Ingredience

5 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
8 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
5 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl
8 ks Vejce slepičí
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 418 kcal
Kilojoule 1 749kJ
1% Sacharidy 4 g
48% Tuky 36 g
12% Sodík 233 mg
36% Bílkoviny 20 g

Vejce s rajčatovým protlakem a sýrem postup přípravy receptu:

1

Tekuté máslo rozmícháme ve smetaně, přidáme na jemno nastrouhaný sýr, protlak a polovinu osolené směsi nalijeme do mělkého, lžící másla vymaštěného pekáče.

2

Vejce uvaříme natvrdo, nakrájíme na kolečka kráječem, položíme je na omáčku a přelijeme zbytkem směsi.

3

V troubě zapékáme zhruba 25 minut.

Poznámka

Podáváme s chlebem nebo topinkami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept