Plov ze skopového masa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plov ze skopového masa
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 11832 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 ks | Cibulka jarní |
300 g | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 ks | Rajčata |
400 g | Rýže loupaná |
3 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
500 g | Skopová plec |
1 kávová lžička | Sůl |
8 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 8,7mg |
Draslík | 212,2mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cibulka jarní, Rajčata, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Skopová plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plov ze skopového masa postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na kostičky a orestujeme na sádle. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, na kolečka nakrájenou cibuli a vše společně osmahneme. Dále přidáme rajčatový protlak, přilijeme vodu, osolíme, opepříme a povaříme. Nakonec vložíme propláchnutou rýži a na mírném ohni necháme zhoustnout. |
2 | Potom kastrol přikryjeme pokličkou a dodusíme v mírně vyhřáté troubě. |
3 | Podáváme sypané nakrájenou jarní cibulkou a obložené dílky rajčat. |
Poznámka
Můžeme použít i vepřové maso.