Ostrý zelný salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostrý zelný salát
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11898 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
100 g | Houby čerstvé |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
4 ks | Pepř černý celý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
0,5 dl | Voda pitná |
700 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 958,3mg |
Vláknina | 31g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 88,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cukr krupice, Olej stolní, Paprikové lusky čerstvé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Ocet kvasný lihový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ostrý zelný salát postup přípravy receptu:
1 | Omyté zelí nakrájíme na čtverečky, spaříme vařící vodou, scedíme a po okapání dáme do hlubší mísy. |
2 | Na oleji osmahneme zrnka pepře, odstavíme, vmícháme chilli koření a ihned přecedíme na zelí. |
3 | Očištěné houby nakrájíme na plátky, podusíme v troše vody a necháme okapat. Očištěnou papriku nakrájíme na čtverečky a spolu s houbami přidáme k zelí. |
4 | Salát osolíme, osladíme, okyselíme a dobře promícháme. Necháme chvíli v chladu proležet. |