Pstruzi nadívaní švestkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pstruzi nadívaní švestkami
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 11989 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
30 g | Petržel - nať |
1 kg | Pstruh |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Švestky sušené |
2 dl | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 145,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 163,2mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,4mg |
Vitamín C | 18,8mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Pstruh, Sůl, Švestky sušené, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pstruzi nadívaní švestkami postup přípravy receptu:
1 | Sušené švestky necháme v páře změknout asi 10 minut. Vypeckujeme je a nakrájíme. |
2 | Očištěné, osolené (i z vnitřku) pstruhy švestkami naplníme a zašijeme. |
3 | Oloupanou cibuli nastrouháme, petrželku nasekáme a obojí rozprostřeme do olejem vymaštěného pekáčku. Ryby namočíme do oleje, položíme na cibuli a za občasného podlití vínem upečeme. |
4 | Ryby vyjmeme, výpek rozmixujeme se žloutky a citronovou šťávou a nalijeme na pstruhy. |