Polévka z vepřového jazyka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z vepřového jazyka
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12050 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
3 ks | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
1 polévková lžíce | Vegeta |
1 ks | Vepřový jazyk |
2000 ml | Voda pitná |
100 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 126,3mg |
Draslík | 689,6mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pepř černý celý, Sůl, Vepřový jazyk, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Petržel - nať, Vegeta, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z vepřového jazyka postup přípravy receptu:
1 | Omytý vepřový jazyk uvaříme v solené vodě doměkka. Do vývaru přidáme Vegetu, pepř, očištěnou, na kostičky nakrájenou zeleninu a povaříme. |
2 | Uvařený jazyk ponoříme na chvíli do studené vody a oloupeme. Nakrájíme jej na malé kousky a vložíme do polévky. |
3 | Polévku před podáváním ozdobíme petrželkou. |
Poznámka
Polévku podáváme s nočky, kapáním apod.