Jednoduchý recept

Ledvinky s jablky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12149

Ingredience

2 ks Cibule
2 ks Jablka
2 kávová lžička Kari koření
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
200 ml Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
600 g Telecí ledviny
0,3 l Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 435 kcal
Kilojoule 1 820kJ
6% Sacharidy 23 g
35% Tuky 26 g
34% Sodík 683 mg
51% Bílkoviny 28 g

Ledvinky s jablky postup přípravy receptu:

1

Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli osmahneme na másle, přidáme na kostičky nakrájená jablka a chvíli dusíme. Potom přisypeme mouku, kari koření, osmahneme a za stálého míchání zředíme vývarem. Osolíme, opepříme a chvíli povaříme.

2

Očištěné ledvinky spaříme v horké vodě, nakrájíme na kousky a zprudka opečeme na rozehřátém oleji.

3

Do hotové omáčky všleháme smetanu a ledvinky v ní ještě krátce povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept