Kedlubny zapečené s vepřovým masem a rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kedlubny zapečené s vepřovým masem a rýží
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12185 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
700 g | Kedlubna |
2 dl | Mléko polotučné |
1 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Rýže loupaná |
60 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
300 g | Vepřová plec |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 195,5mg |
Draslík | 633,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 151,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,3mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kedlubna, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová plec, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kedlubny zapečené s vepřovým masem a rýží postup přípravy receptu:
1 | Oloupané kedlubny nakrájíme na menší kostky a mladé kedlubnové lístky nasekáme a přidáme ke kedlubnám. |
2 | Omyté maso nakrájíme na tenké plátky a zprudka opečeme na části sádla. Osolíme, podlijeme vodou a dusíme do poloměkka. |
3 | Propláchnutou rýži zalijeme 3dl vody, osolíme, opepříme, přidáme kousek sádla a dusíme do poloměkka. |
4 | Dno zapékací mísy vymažeme sádlem a střídavě poklademe vrstvami kedluben, které pokapeme rozehřátým sádlem, vrstvami rýže a masa. Vrchní vrstvu tvoří kedlubny. |
5 | Pokrm zapečeme v troubě, po chvíli zalijeme mlékem s rozšlehaným vejcem a solí a dopečeme. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovým salátem.