Recept

Zapečený kapr s husími játry a slaninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12227

Ingredience

150 g Anglická slanina
200 g Játra husí
800 g Kapr obecný
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej stolní
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 dl Smetana 12% (konzumní)
100 g Sýr Niva (Rokfór)
1 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 349kJ
1% Sacharidy 3 g
52% Tuky 39 g
34% Sodík 682 mg
64% Bílkoviny 36 g

Zapečený kapr s husími játry a slaninou postup přípravy receptu:

1

Očištěného a omytého kapra naporcujeme, osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Porce dáme do zapékací mísy a pokapeme rozpuštěným máslem.

2

Odblaněná játra nakrájíme na plátky a spolu se slaninou nakrájenou na kostičky je opečeme ve výpeku z kapra. Poté je osolíme a i s výpekem přidáme ke kaprovi.

3

Nivu nastrouháme, promícháme se smetanou, směsí přelijeme porce kapra a posypeme nasekanou petrželkou. Zapečeme v silně vyhřáté troubě.

Poznámka

Podáváme s toasty a dílkem citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept