Zapečený kapr s husími játry a slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečený kapr s husími játry a slaninou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12227 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
200 g | Játra husí |
800 g | Kapr obecný |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
4 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 dl | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 314,9mg |
Draslík | 620,8mg |
Vláknina | 77,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Játra husí, Kapr obecný, Olej stolní, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečený kapr s husími játry a slaninou postup přípravy receptu:
1 | Očištěného a omytého kapra naporcujeme, osolíme, poprášíme moukou a na rozpáleném oleji opečeme dozlatova. Porce dáme do zapékací mísy a pokapeme rozpuštěným máslem. |
2 | Odblaněná játra nakrájíme na plátky a spolu se slaninou nakrájenou na kostičky je opečeme ve výpeku z kapra. Poté je osolíme a i s výpekem přidáme ke kaprovi. |
3 | Nivu nastrouháme, promícháme se smetanou, směsí přelijeme porce kapra a posypeme nasekanou petrželkou. Zapečeme v silně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme s toasty a dílkem citronu.