Recept

Candát s mandlovou krustou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12228

Ingredience

800 g Candát obecný
1 ks Citrony
1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
10 g Mandle
150 g Mandle plátky
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 324kJ
4% Sacharidy 16 g
57% Tuky 43 g
12% Sodík 241 mg
58% Bílkoviny 33 g

Candát s mandlovou krustou postup přípravy receptu:

1

Očištěného candáta naporcujeme na filety, osolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a poprášíme moukou. Porce opečeme na rozpáleném oleji dozlatova, vyjmeme a dáme do máslem vymazané zapékací mísy.

2

Plátky mandlí smícháme se žloutky, strouhankou a smetanou, ochutíme najemno umletými mandlemi, špetkou muškátového květu, solí a nasekanou petrželkou. Nakonec přidáme prášek do pečiva.

3

Směsí pokryjeme porce candáta, vložíme do rozpálené trouby a zapečeme dorůžova.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší a čerstvou zeleninou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept