Celer smažený s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Celer smažený s uzeným masem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12308 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Celer bulvový |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej stolní |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Uzená krkovička vařená |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 137,0mg |
Draslík | 363,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 702,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,9mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Uzená krkovička vařená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Celer smažený s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Oloupaný celer vložíme do vařící osolené vody a uvaříme téměř doměkka. Vyjmeme jej a vychladlý nakrájíme na 8 koleček. |
2 | Na každé kolečko přiložíme plátek uzeného masa a přimáčkneme. |
3 | Připravíme těstíčko smícháním vajec, mléka, lžíce oleje, mouky a soli. Porce celeru s masem namočíme v těstíčku a usmažíme po obou stranách na zbylém rozehřátém oleji. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší a zeleninovým salátem.