Rizoto se šunkou a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rizoto se šunkou a hráškem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12319 |
Kategorie: | Rizota |
Ingredience
300 g | Hrášek |
40 g | Olej stolní |
200 g | Rýže loupaná |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
300 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 52g |
---|---|
Cholesterol | 48,1mg |
Draslík | 221,5mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hrášek, Olej stolní, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rizoto se šunkou a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Na rozehřátém oleji osmahneme hrášek a drobně nakrájenou šunku. Přidáme propláchnutou, okapanou rýži a znovu osmahneme. Vše zalijeme vodou, osolíme a dusíme pod pokličkou doměkka. |
2 | Hotové rizoto promícháme vidličkou a na talířích posypeme každou porci nastrouhaným sýrem. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovým salátem.