Fenykl zapečený se šunkou a vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fenykl zapečený se šunkou a vejci
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 12438 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
0,5 ks | Cibule |
700 g | Fenykl sladký - hlíza |
60 g | Máslo čerstvé |
2 dl | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
3 polévková lžíce | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
100 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 164,5mg |
Draslík | 828,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fenykl zapečený se šunkou a vejci postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na lžíci másla. Přidáme očištěný fenykl nakrájený na proužky, podlijeme trochou vody, osolíme a dusíme doměkka. |
2 | Na lžíci másla z mouky a mléka připravíme hustý bešamel, osolíme, opepříme a vmícháme drobně nakrájenou šunku a nastrouhaný sýr. |
3 | Větší díl fenyklu prolisujeme a vmícháme do omáčky spolu s kouskem másla a zbylým fenyklem. |
4 | Do směsi vmícháme žloutky a sníh ušlehaný z bílků, urovnáme ji do máslem vymaštěné nákypové formy a upečeme v mírně vyhřáté troubě. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.