Recept

Bramborová kaše s pečenou cibulí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 12457

Ingredience

1 kg Brambory
4 ks Cibule
250 ml Mléko polotučné
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej stolní
3 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
2,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 338 kcal
Kilojoule 1 416kJ
13% Sacharidy 48 g
17% Tuky 13 g
8% Sodík 160 mg
18% Bílkoviny 10 g

Bramborová kaše s pečenou cibulí postup přípravy receptu:

1

Očištěné brambory oloupeme, uvaříme do měkka, scedíme, přidáme mléko, půl lžíce másla a vymícháme kaši.

2

Očištěnou cibuli nakrájíme na kolečka, osolíme, obalíme v hladké mouce a dozlatova usmažíme v oleji.

3

Nasucho opražíme strouhanku a po odstavení z ohně přidáme máslo.

4

Kaši upravíme na mísu, posypeme opraženou strouhankou a ozdobíme kolečky smažené cibule.

Poznámka

Kaši můžeme přizdobit i očištěnou syrovou zeleninou. Podáváme se saláty nebo s kyselou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept