Brambory zapečené s bílou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené s bílou omáčkou
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12507 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Brambory |
250 g | Kuřecí maso vařené |
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
1,5 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 137,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,5mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené s bílou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme světlou jíšku ze lžíce másla a mouky. Zalijeme ji mlékem, osolíme a 10 minut povaříme. Poté přidáme vejce ušlehaná do pěny. |
2 | Brambory oloupeme, uvaříme, nakrájíme na plátky, propícháme drobně nakrájeným masem, opepříme, osolíme a vrstvýme do zapékací mísy. Každou vrstvu zalijeme připravenou omáčkou. Poslední vrstvu přelijeme také omáčkou, pokapeme máslem a zapečeme asi 30 minut. |
Poznámka
Je to samostatný pokrm a podáváme ho se saláty.