Brambory plněné kuřecím masem a játry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory plněné kuřecím masem a játry
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | filmova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 12557 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
8 ks | Brambory |
1 ks | Cibule |
100 g | Játra kuřecí |
1 polévková lžíce | Kerblík |
200 g | Kuřecí prsa |
1 špetka | Muškátový květ |
2 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
6 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 špetka | Tymián sušený |
1 ks | Vejce slepičí |
0,3 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 183,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 15,0mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,8mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Játra kuřecí, Kerblík, Muškátový květ, Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Tymián sušený, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 12% (konzumní), Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory plněné kuřecím masem a játry postup přípravy receptu:
1 | Oloupané brambory povaříme v osolené vodě asi 10 minut, scedíme je a necháme chladnout. |
2 | Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěná, pokrájená játra a osmahneme. Potome je spolu s omytým masem umeleme, přidáme sůl, koření, vejce a vše promícháme. Zahustíme trochou strouhanky. |
3 | Brambory seřízneme, vydlabeme, naplníme nádivkou a vložíme do zapékací mísy. Podlijeme vývarem, pečeme ve vyhřáté troubě asi 35 minut. |
4 | Do šťávy přilijeme smetanu a přisypeme nasekané natě. |
5 | Podáváme se salátem z čerstvé zeleniny. |
Poznámka
Servírujeme teplé.