Plněné cibule - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Plněné cibule
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 12560 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
8 ks | Cibule |
200 g | Kuřecí maso vařené |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Petržel - nať |
1 kávová lžička | Sůl |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 l | Vývar drůbeží |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 78,9mg |
Draslík | 321,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí maso vařené, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40%, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Plněné cibule postup přípravy receptu:
1 | Cibule oloupeme, povaříme ve vývaru 8 minut a scedíme. Z vychladlých cibulí vymačkáme vnitřní dužinu. |
2 | Kuřecí (nebo vepřové) maso jemně umeleme a osolíme. Petržel (nebo yzop, bazalku apod.) nasekáme, přidáme k masu spolu s vejcem a částí nastrouhaného sýru, naplníme do cibulí. |
3 | Do zapékací mísy vymaštěné olejem vložíme vymačkanou dužinu, poklademe ji plněnými cibulemi, posypeme zbylým sýrem a zapečeme. |
4 | Podáváme s různě upravenými bramborami a zeleninovým salátem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.