Recept

Bílá rajčatová omáčka

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 12611
Kategorie: Omáčky teplé

Ingredience

30 g Cibule
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
250 g Rajčata
0,3 l Smetana 12% (konzumní)
1 kávová lžička Sůl
0,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 182 kcal
Kilojoule 761kJ
3% Sacharidy 11 g
19% Tuky 14 g
10% Sodík 200 mg
6% Bílkoviny 3 g

Bílá rajčatová omáčka postup přípravy receptu:

1

Na másle zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme omytá, na kousky pokrájená rajčata, sůl, zalijeme vodou a vaříme 10 minut.

2

Omáčku přecedíme, prolisujeme a znovu přivedeme k varu. Přilijeme kyselou smetanu rozkvedlanou s moukou, za stálého míchání ještě chvíli povaříme.

3

Podáváme k vařenému hovězímu masu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept