Zelné karbanátky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zelné karbanátky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12650 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
200 ml | Olej stolní |
2 ks | Špekáčky |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
0,5 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 89,3mg |
Draslík | 24,3mg |
Vláknina | 229,5mg |
Vitamín A | 70,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Špekáčky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zelné karbanátky postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, na proužky nakrájené zelí osolíme a dusíme na tuku doměkka. Občas je podlijeme vodou. |
2 | Měkké zelí jemně nasekáme, přidáme nakrájené špekáčky, sůl, vejce a trochu strouhanky. Vše dobře promícháme. |
3 | Ze směsi tvarujeme ploché karbanátky. Obalíme je v mouce a opékáme na rozehřátém oleji. |
Poznámka
Podáváme s bramborovou kaší nebo vařenými bramborami.