Recept

Žampiony ve žloutkové omáčce

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 12667

Ingredience

2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
0,5 l Voda pitná
500 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 157 kcal
Kilojoule 657kJ
2% Sacharidy 6 g
17% Tuky 13 g
6% Sodík 119 mg
14% Bílkoviny 8 g

Žampiony ve žloutkové omáčce postup přípravy receptu:

1

Žampiony očistíme, nožky odřízneme, kloboučky oloupeme a nakrájíme na silnější plátky. Vložíme je na máslo, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a podusíme 5 minut.

2

Potom houby zaprášíme moukou, přilijeme vodu a dusíme ještě 10 minut. Šťávu slijeme, rozšleháme do ní žloutky, přidáme houby a znovu prohřejeme. Nakonec přidáme kousek másla a nasekanou petrželku.

Poznámka

Podáváme s vařenými bramborami nebo s rýží.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept