Houbové hašé - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Houbové hašé
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12668 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 g | Houby čerstvé |
1 špetka | Kmín celý |
60 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko polotučné |
100 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
150 g | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 153,2mg |
Draslík | 649,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Houbové hašé postup přípravy receptu:
1 | Očištěné, na kousky nakrájené houby dusíme na másle s kmínem doměkka. |
2 | Žemle nakrájené na plátky navlhčíme mlékem. Po 30 minutách k nim přidáme udušené houby, vejce a sůl. Podle potřeby přisypeme strouhanku a vše dobře promícháme. |
3 | Směs nalijeme do pekáče na rozpálené máslo a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami.