Křehké těsto z vařených žloutků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křehké těsto z vařených žloutků
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12682 |
Kategorie: | Korpusy na dort |
Ingredience
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
80 g | Cukr moučkový |
30 g | Mandle |
150 g | Máslo čerstvé |
300 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 327,3mg |
Vláknina | 26g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 10,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 173,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr moučkový, Mandle, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Křehké těsto z vařených žloutků postup přípravy receptu:
1 | 2 žloutky oddělíme do hrnku, který postavíme do vodní lázně a vaříme, až žloutky ztuhnou. Potom je protřeme sítem. |
2 | Suché přísady prosijeme na vál, přidáme 1 žloutek, citronovou šťávu, rozdrobené máslo a vypracujeme těsto. |
3 | Z těsta vyválíme plát, ze kterého nakrájíme pruhy na závin, nebo vykrajujeme různé tvary formičkami. |
Poznámka
Mandle před přípravou těsta nastrouháme.