Recept

Gratinované králičí závitky

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 12708

Ingredience

200 g Anglická slanina
1 špetka Estragon
800 g Králičí maso
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Petržel - nať
200 ml Smetana 12% (konzumní)
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
3 stroužek Česnek
150 g Šalotka
100 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 672 kcal
Kilojoule 2 812kJ
3% Sacharidy 12 g
59% Tuky 44 g
45% Sodík 910 mg
96% Bílkoviny 54 g

Gratinované králičí závitky postup přípravy receptu:

1

Vykostěné a omyté maso naporcujeme, osolíme, opepříme, opečeme na rozpáleném másle.

2

Na válu rozložíme plátky slaniny, položíme na ně spařené špenátové listy, na porce masa. Okořeníme estragonem a nasekanou petrželkou, posypeme posekanou cibulí, česnekem a nastrouhaným sýrem. Zabalíme do závitků.

3

Závitky vložíme do máslem vymazaného pekáče a krátce zapečeme v troubě.

4

Na másle osmahneme mouku, zalijeme ji smetanou, rozmícháme a povaříme asi 20 minut. Přidáme zbylý nastrouhaný sýr a omáčkou zalijeme závitky. Zapečeme v troubě do zlatova.

5

Podáváme s různě upravenými bramborami nebo rýží a zeleninovým salátem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept