Bramborový salát s majonézou z vařeného žloutku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový salát s majonézou z vařeného žloutku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12716 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
500 g | Brambory vařené |
0,3 ks | Cibule |
125 ml | Citronová šťáva |
1 špetka | Cukr krupice |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Okurka salátová |
125 ml | Olej stolní |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 38g |
---|---|
Cholesterol | 208,6mg |
Draslík | 841,8mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Citronová šťáva, Cukr krupice, Okurka salátová, Olej stolní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový salát s majonézou z vařeného žloutku postup přípravy receptu:
1 | Uvařené brambory nakrájíme na kolečka a okurky na tenké plátky. |
2 | Příprava majonézy: jeden uvařený žloutek utřeme s máslem spolu se žloutkem z čerstvého vejce, osolíme, přidáme nastrouhanou cibuli, opepříme, po lžičkách přimícháme olej a citrónovou šťávu. |
3 | Hotovou majonézu smícháme s bramborami a okurkami a necháme dvě hodiny uležet. |
Poznámka
Servírujeme teplé.