Sýrový špíz - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrový špíz
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12763 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Chléb konzumní |
250 ml | Mléko polotučné |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 dl | Olej stolní |
0,3 l | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
400 g | Sýr balkánský |
400 g | Sýr Moravský bochník 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 176,2mg |
Draslík | 80,7mg |
Vláknina | 75,6mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Sůl, Sýr balkánský, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Sýr Moravský bochník 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrový špíz postup přípravy receptu:
1 | Sýry nakrájíme na kostičky, krajíce chleba zbavíme kůrky a pokrájíme na kousky ve tvaru trojúhelníku. Připravené suroviny střídavě napichujeme na špejle. |
2 | Z vajec, mléka, mouky, piva a soli připravíme hustší těstíčko. Špízy v něm obalíme a usmažíme v horkém oleji. Ihned podáváme. |
3 | Vhodnou přílohou je ostrý zeleninový salát. |
Poznámka
Servírujeme teplé.