Jednoduchý recept

Celer smažený

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 12784

Ingredience

2 ks Celer bulvový
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Strouhanka
1,5 kávová lžička Sůl
250 ml Tuk
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 153 kcal
Kilojoule 639kJ
3% Sacharidy 10 g
13% Tuky 10 g
27% Sodík 548 mg
10% Bílkoviny 6 g

Celer smažený postup přípravy receptu:

1

Celer očistíme, oloupeme a nakrájíme na plátky zhruba 7,5 mm tlusté. Plátky osolíme po obou stranách, naskládáme těsně na sebe do misky, přikryjeme a necháme půl hodiny uležet, aby změkly.

2

Poté je osušíme v papírových ubrouscích, obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích, ve strouhance a smažíme na tuku. Usmažené necháme okapat na papírovém ubrousku.

Poznámka

Podáváme s bramborovou kaší a saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept