Kapr po lipensku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr po lipensku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12823 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
800 g | Kapr obecný |
4 polévková lžíce | Kečup |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
2 dl | Víno červené |
4 dl | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 150,0mg |
Draslík | 852,0mg |
Vláknina | 850,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kapr obecný, Sůl, Víno červené, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr po lipensku postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle. Zalijeme ji vínem a rybím vývarem. Přidáme kečup, sůl a vše rozšleháme. |
2 | Do připraveného základu vložíme omyté porce kapra a pod pokličkou zvolna dusíme doměkka. Porce kapra na talířích přeléváme šťávou. |
Poznámka
Podáváme s dušenou rýží nebo s vařenými bramborami.