Kapusta v sardelové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapusta v sardelové omáčce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 12856 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
750 g | Kapusta hlávková |
3 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
3 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 polévková lžíce | Sardelová pasta |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 839,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 225,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kapusta hlávková, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Pepř černý mletý, Sardelová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapusta v sardelové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou kapustu rozebereme na listy a v mírně osolené vroucí vodě uvaříme doměkka. |
2 | Okapanou kapustu nakrájíme, dáme na nahřátou mísu a necháme na teple. |
3 | Sardelovou pastu rozetřeme a za stálého míchání rozvaříme v octě. Přidáme olej, sůl, pepř a znovu přivedeme k varu. Omáčku smícháme s uvařenou kapustou. |
4 | Ihned podáváme. |