Kapusta plněná (podle M. D. Rettigové) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapusta plněná (podle M. D. Rettigové)
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12868 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
Náplň | |
---|---|
50 g | Anglická slanina |
0,5 ks | Cibule |
200 g | Hovězí libové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
100 g | Rýže loupaná |
1 špetka | Sůl |
2 l | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Kapusta plněná (podle M. D. Rettigové) | |
0,5 ks | Cibule |
1 ks | Kapusta hlávková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 43,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 38g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 301,9mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Cibule, Hovězí libové, Rýže loupaná, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý, Cibule, Kapusta hlávková, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapusta plněná (podle M. D. Rettigové) postup přípravy receptu:
1 | Rýži vypereme nejprve v tekoucí studené vodě, poté v horké vodě a necháme ji stát ve vařící vodě 15 minut. |
2 | Maso umeleme, dáme do mísy. Přidáme nakrájenou a sklovitě vyškvařenou slaninu podušenou s polovinou cibule. Přidáme okapanou rýži, okořeníme a osolíme a dobře promícháme. |
3 | Očištěnou kapustu rozebereme na listy, krátce spaříme a necháme okapat. Na každý list dáme lžíci směsi a řádně zabalíme do tvaru koule. |
4 | Máslo rozehřejeme v kastrole, přidáme druhou polovinu osmahnuté cibule, na ni vyskládáme kapustové závitky, podlijeme a dusíme doměkka. |