Kapustová sekaná pečeně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapustová sekaná pečeně
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12875 |
Kategorie: | Sekaná |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Kapusta hlávková |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
250 g | Vepřové maso mleté |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 174,0mg |
Draslík | 791,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 151,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Kapusta hlávková, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapustová sekaná pečeně postup přípravy receptu:
1 | V osolené vodě uvaříme kapustu do poloměkka a necháme okapat. |
2 | Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme trochou vody, povaříme na hustou omáčku a odstavíme z ohně. |
3 | K namletému masu přidáme nasekanou kapustu, česnek utřený se solí, bílou omáčku, vejce ušlehaná do pěny a řádně promícháme. |
4 | Zapékací mísu vymastíme, vysypeme strouhankou, směs do ní vložíme a zapečeme v troubě půl hodiny. |
Poznámka
Podáváme s bramborem a zeleninovým salátem.