Perkelt z husích jater - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perkelt z husích jater
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 12890 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
0,5 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
4 polévková lžíce | Husí sádlo |
500 g | Játra husí |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
2 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
19% Kalorie 375 kcal
Kilojoule 1 568kJ
4% Sacharidy 14 g
34% Tuky 25 g
12% Sodík 237 mg
38% Bílkoviny 21 g
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 663,8mg |
Draslík | 460,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,7mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Husí sádlo, Játra husí, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Perkelt z husích jater postup přípravy receptu:
1 | Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na sádle. Přidáme mletou papriku, česnek a očištěná játra nakrájená na kousky. Vše dusíme asi 10 minut. |
2 | Nakonec přidáme omytá, na kousky nakrájená rajčata a osolíme. |
3 | Játra vyjmeme, omáčku procedíme a játra v ní ještě krátce podusíme. |