Treska dušená s křenem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Treska dušená s křenem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 12901 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
700 g | Filé z aljašské tresky |
100 g | Křen |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Olej stolní |
125 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 83,9mg |
Draslík | 117,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Křen, Olej stolní, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Filé z aljašské tresky, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Treska dušená s křenem postup přípravy receptu:
1 | Omyté filé naporcujeme, osolíme a obalíme v mouce. Porce opečeme na silně rozehřátém oleji po obou stranách. |
2 | Opečené filé vložíme do ohnivzdorného kastrolu a přilijeme vodu. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut. |
3 | Před koncem dušení přidáme smetanu, sůl, cukr, citronovou šťávu a ještě několik minut podusíme. Nakonec vmícháme jemně nastrouhaný křen. |
4 | Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem. |