Debrecínské vepřové kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Debrecínské vepřové kotlety
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 12919 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Klobása debrecínská |
0,5 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
3 ks | Paprikové lusky čerstvé |
3 ks | Rajčata |
1 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
4 ks | Vepřové kotlety |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 80,4mg |
Draslík | 657,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 58,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Rajčata, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Klobása debrecínská, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Debrecínské vepřové kotlety postup přípravy receptu:
1 | Omyté, naklepané a osolené kotlety opečeme na sádle a přendáme je na nahřátý talíř. |
2 | Na stejném sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli, přidáme očištěné, na proužky nakrájené papriky a oloupaná, nakrájená rajčata. Osolíme, přidáme mletou papriku, vložíme kotlety a dusíme doměkka. |
3 | Zvlášť osmahneme nakrájenou slaninu a klobásu a přidáme k ostatnímu. |
Poznámka
Podáváme s vařenými bramborami, noky nebo tarhoňou.Podáváme s vařenými bramborami, noky nebo tarhoňou.