Recept

Česneková veka se sýrem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 13023

Ingredience

6 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Petržel - nať
50 g Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 ks Veka
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 242 kcal
Kilojoule 1 013kJ
4% Sacharidy 13 g
25% Tuky 19 g
9% Sodík 173 mg
9% Bílkoviny 5 g

Česneková veka se sýrem postup přípravy receptu:

1

Veku nakrájíme na plátky silné asi 2 cm, ale nedokrojíme je. Veka tak zůstane pohromadě.

2

Rozpůlenými stroužky česneku potřeme celou veku i nakrojené plátky zevnitř.

3

Zbylý česnek prolisujeme, smícháme s máslem, nastrouhaným Parmezánem, nasekanou petrželkou a solí. Směsí potřeme plátky veky na povrchu i uvnitř.

4

Celou veku zabalíme do alobalu, na vrchu necháme alobal otevřený.

5

Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept